EVO Okey leto skončilo s veľkými emóciami

07.08.2006 Poprad

Jubilejný 10. ročník hudobného festivalu EVO OKEY LETO 2006, ktorý organizujú Rádio Okey a Produkčný dom FORZA sa konal prvý augustový víkend na novom mieste...
Jubilejný 10. ročník hudobného festivalu EVO OKEY LETO 2006, ktorý organizujú Rádio Okey a Produkčný dom FORZA sa konal prvý augustový víkend na novom mieste v EUROCAMP – FICC v Tatranskej Lomnici, navštívilo štrnásťtisícpäťsto fanúšikov hudby. V priebehu dvoch dní sa stretlo viac ako štyri desiatky slovenských, českých a zahraničných interpretov, ktorých skladby určujú aktuálne trendy populárnej hudby.

Piatok - štvrtého augusta - na hlavnom pódiu odštartovala skupina Smola a Hrušky, nasledovali U. K. N. D, Cirkus a O. B. D. To už zostávalo len niekoľko sekúnd do live prenosu v éteri Rádia Okey. Vtedy sa k fanúšikom mohlo pridať celé Slovensko. Ako prvá sa predstavila poslucháčom v éteri skupina Le Payaco, česká skupina Mig 21, víťaz druhej série súťaže Slovensko hľadá SuperStar Peter Cmorik, No Name a víťazka prvej série súťaže Česko hľadá SuperStar Aneta Langerová.

Druhé pódium v prvý festivalový deň patrilo slovenskej a českej hip-hopovej scéne. Ako prvá sa na pódiu predstavila speváčka Tina s svojou kapelou, nasledovala bratislavská formácia H16, popradský raper Zverina a otec slovenského hip-hopu DJ Vec. Ako zahraničný hosť vystúpilo kontroverzné zoskupenie Super Crooo z Čiech a fanúšikovia hip-hopu určíte privítali aj bratislavskú hip-hopovu formáciu AMO, Jazzyho a za gramofóny sa postavil aj DJ Viktor Hazard. Prvý festivalový deň trval až do pol tretej rána, kedy si všetci fanúšikovia vydýchli a nabrali energiu na druhý festivalový deň.

Sobotňajšie hlavné pódium odštartoval víťaz piateho ročníka súťaže Coca-Cola PopStar Bystrík, nasledovali DVD Lucy, Groovin Heads, Puding pani Elvisovej, Vetroplach a Mango Molas. Tak ako počas prvého dňa, aj v deň druhý malo celé Slovensko možnosť počuť, ako to žilo na hudobnom festivale. V éteri vystúpila skvelá mladá skupina Stereo, nasledovali Zdenka Predná, Hex, Zuzana Smatanová, Gladiator a hlavný headliner festivalu jamajsky spevák Shaggy, ktorý namiesto plánovaného hodinového koncertu spieval takmer dve hodiny.

Druhé pódium v sobotu patrilo tanečnej hudbe. Dance Stage ponúkol pestrú zmes houseových rytmov a tranceových melódii. Už popoludní sa za mixpultom postupne predstavila slovenská kvalita DJT aka Tlama, Brano DJ. Podvečer patril zástupcom mladej generácie slovenských DJ´s Burian & Lieskovsky, maaskot, Pico a Tomas Haverlik. Z Čiech prišli špičkoví DJ´s Martin Gredner a Michael C a hlavnou hviezdou bola vychádzajúca britská tranceová hviezda Jon O\'Bir.

Strhujúce atrakcie, ktoré každoročne sprevádzajú najväčší hudobný festival na východnom Slovensku, ani tento rok nemohli chýbať. Predstavili sa vo väčšom množstve ako po minulé ročníky napríklad centrifuga, rodeo býk, bungee running, prekážková dráha, horolezecká flaša, sumo, styling stan a.i.

Organizátori festivalu darovali mestu Poprad a mestu Vysoké Tatry finančný dar v hodnotách 25 000, - Sk, ktoré Mesto Poprad v zastúpení primátora Ing. Antona Danka a Mesto Vysoké Tatry v zastúpení primátora Ing. Jána Mokoša odovzdali Základnej škole ul. Mládeže v Poprade a Základnej umeleckej škole v Tatranskej Lomnici.

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .
generálni reklamní partneri: Slovnaft, a.s. , Zoznam.sk
hlavní partneri: Zlatý Bažant, Coca-Cola, Eco Investment
reklamní partneri: T-Mobile, golfový areál Black Stork
oficiálni dodávatelia: Toi Toi & Dixi, Karosa
mediálni partneri: TV Markíza, denníky Nový čas, Pravda, Šport, Korzár, tyždenníky Markíza, Star, mesačník Eva
 

Vyberte región

mark